Let op, geld lenen kost ook geld.
Bereken uw persoonlijke lening

1 Kies je krediet

2 Personaliseer je krediet

Het Bedrag

De duur

3 Resultaat van uw simulatie

Geleend bedrag:
Duur van het krediet:
Debetrentevoet:
JKP:
Totale bedrag dat aan de kredietverstrekker betaald moet worden:
Uw maandelijkse aflossing

Min bedrag 5.001€
REPRESENTATIEF VOORBEELD van een niet-preferentiële rentevoet: aard van de lening: LENING OP AFBETALING - Totaal bedrag voor de lening : 19.000,00€ - Maandelijkse aflossingstermijnen: 408,12€ - JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE: 10,99% - Vaste debetrentevoet: 10,99% - Duur van de lening: 60 maanden - Totaal verschuldigde bedrag: 24.487,20€

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

04/228.80.71

[email protected]

Contacteer onze diensten


Van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30
Zaterdag van 9:00 tot 12:00

[email protected]

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening, die uit de familie van de leningen op afbetaling komt, is een consumentenkrediet die u in staat stelt om geld te lenen zonder dat u hoeft te zeggen waaraan u het besteedt, dat wil zeggen « zonder speciale bestemming ».

De persoonlijke lening die ook wel « privélening » wordt genoemd, stelt u  in staat om een aanvraag te doen voor een krediet zonder van tevoren aan te geven waaraan u het geld wilt uitgeven (in tegenstelling tot kredieten “met bestemming” zoals de autolening, het hypothecaire krediet of de renovatielening).

Wat is een persoonlijke lening ?

Een persoonlijke lening (of lening op afbetaling) is een consumentenkrediet « zonder bestemming » die u in de gelegenheid stelt geld te lenen om iets naar keuze te financieren.

Met een persoonlijke lening heeft u  geen onaangename verrassingen! Op het moment van het tekenen van het contract die u verbindt aan de kredietverstrekker, kent u de rentevoet, de duur, het gehele bedrag alsook het bedrag van de maandelijkse aflossingen.

Bij MiD Finance (kredietmakelaar) kunnen Belgische gezinnen bedragen lenen tussen de 5 000€ en de 100 000€ en terugbetalen tussen de 24 en de 120 maanden. Waarom ? Omdat voor een geleend bedrag van boven de 5.000 euros, de maximale rentevoeten voor een persoonlijke lening lager liggen dan voor een credit card!

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en andere type leningen?

Met een persoonlijke lening, een lening « zonder bestemming » , kan u  geld lenen zonder dat u een formeel document moet overleggen (bestelbon van uw nieuwe auto, getekende huurovereenkomst van uw nieuwe huis, etc.) die de bestemming van het geld moet aangeven.

Onder de voowaarde dat uw dossier geaccepteerd wordt, wordt het geleende bedrag direct op uw bankrekening gestort en kan u er gebruik van maken zoals u wilt.

In tegenstelling tot andere soorten leningen (met « bestemming »), waar u moet kunnen laten zien waaraan u het geld uitgeeft. In dat geval wordt het geleende bedrag direct gestort op de rekening van de verkoper (het makelaarskantoor voor de aankoop van een huis, de garage voor de aankoop van een wagen, etc.).

In welk geval kan u een persoonlijke lening afsluiten?

U heeft geld nodig om een nieuwe auto te kopen maar het bedrag van de maandelijkse aflossingen die u moet betalen is te hoog.  U heeft  een grote tegenvaller of u zit in een delicate situatie en u  hebt dringend geld nodig? U bent bang dat u uw  maandelijkse aflossingen niet meer kan betalen ?  Een persoonlijke lening aanvragen is dan de oplossing !

Een persoonlijke lening om uw kredieten te hergroeperen

Een persoonlijke lening stelt u in staat om uw andere kredieten terug te kopen. In praktijk hergroeperen wij uw kredieten en betalen ze voor u terug. In dat geval zullen wij u een nieuwe lening voorstellen met een lagere maandelijkse aflossing.

Als u profiteert van een lagere maandelijkse aflossing, vergeet dan niet dat u bij een langere looptijd meer rente terugbetaalt.

De persoonlijke lening om een reis, een trouw of een evenement te financieren

Financiert u uw vakantie of uw trouw, de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto, uw universitaire studie of de organisatie van een begrafenis… dankzij de persoonlijke lening ! De bank zal bij de verschillende doelen voor een persoonlijke lening ook verschillende bewijstukken vragen.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen bij een persoonlijke lening?

Om in België een persoonlijke lening te kunnen aanvragen, moet u :

 • Minstens 18 jaar zijn op het moment van ondertekening van het contract ;
 • Inwoner zijn van België of Luxemburg ;
 • U moet kredietwaardig zijn en voldoende terugbetalingscapaciteit hebben ;
 • Tenminste geregulariseerd zijn bij de Centrale voor Kredieten voor Particulieren van de Nationale Bank van België (NBB) ;

Wist u dit? Om geld in België te kunnen lenen, hoeft u niet te werken ! De voorwaarde is immers dat u regelmatige inkomsten moet hebben om een persoonlijke lening te krijgen.  

Hoe kan u een persoonlijke lening aanvragen?

Wilt u een persoonlijke lening bij MiD Finance (kredietmakelaar) aanvragen:

 • Contacteer-ons op +32 (0)4 228 80 73 van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 09:00 tot 12:00. 
 • Maak een afspraak in één van onze agentschappen :
  • Boulevard Audent 17 in 6000 Charleroi ;
  • Rue Arsène Falla 56 in 4621 Fléron (Luik) ;
  • Rue de Bruxelles 157 à 4340 Awans(Luik) ;
  • Rue de la Station 1 in 4800 Verviers ;
  • Boulevard Louis de Brouckère 16 in 7100 La Louvière
  • Général Wahislaan 23 in 1030 Brussel
  • Place des Chasseurs à Pied 5 in 7000 Bergen
  • Boulevard Grande Duchesse Charlotte 31 in 1331 Luxemburg-stad
  • Rue Louis Pasteur 33 in 4276 Esch-Sur-Alzette, Luxemburg
 • Doe een simulatie voor een persoonlijke lening op onze website en vraag uw persoonlijke lening online aan.  

Zodra wij uw aanvraag ontvangen, analyseren onze adviseurs de haalbaarheid van uw  aanvraag (in het geval dat uw aanvraag niet haalbaar is, wordt u gelijk verwittigd). Dezelfde dag wordt uw aanvraag aan onze bankenpartners gestuurd (gemiddeld krijgen we binnen de 24 uur antwoord). Als uw aanvraag geaccepteerd wordt, maken wij een afspraak met u om het contract te tekenen op kantoor.  Er zijn  48u (werkdagen) nodig om het geleende bedrag op uw rekening of die van de garage/makelaar te storten.

Vroegtijdige terugbetaling van uw persoonlijke lening

Als u het wenst kan u een deel of het geheel van uw persoonlijke lening vroegtijdig terugbetalen. Er zal een wederbeleggingsvergoeding aan u  gevraagd worden :

Voor kredietcontracten die afgesloten zijn voor 1 december 2010, kan een wederbeleggingsvergoeding niet hoger zijn dan: 

 • In het geval van gehele vroegtijdige terugbetaling:        
 • Voor een krediet onder de 7.500€, twee maanden van de totale kosten van het krediet of  het vroegtijdig terugbetaalde kapitaal
 • Voor een bedrag gelijk aan of hoger dan 7500 €, drie maanden van de totale kosten van het krediet of het vroegtijdig terugbetaalde kapitaal.

Als het krediet afgesloten is na 1 december 2010 :

 • U  moet 1 procent van het resterende kapitaal extra terugbetalen als het krediet nog één jaar of langer loopt ;
 • U  moet 0.5% van het resterende kapitaal terugbetalen als het krediet nog een looptijd heeft van minder dan een jaar.

Schuldsaldoverzekering voor uw persoonlijke lening

De schuldsaldoverzekering is optioneel, maar sterk aanbevolen. Inderdaad, in het geval van overlijden (natuurlijk of per ongeluk) van de verzekerde of in het geval van een gehele invaliditeit, zal de verzekering het resterende bedrag van uw krediet terugbetalen, wat u  heel veel zorgen kan besparen!

Simuleer uw lening online Snel en zonder verplichting

« Om uw aanvraag te kunnen behandelen, moet de kredietverstrekker de centrale van kredieten voor particulieren van de Nationale bank van België consulteren, zijn eigen files en misschien zelfs de files van atradius, kredietverzekeraar »

Cofidis
BNP Paribas
Alpha Credit
Elantis
EB Lease
Record Bank
CKV
Credimo
Allianz
Creafin

Onder voorbehoud van acceptatie van uw aanvraag door de toegewezen kredietverstrekker van Mid Finance en na ondertekening van het kredietcontract